‘Ik een bed, jij ook een bed!’ Lions Club Tilburg ‘Regte Heide’ maakt zich sterk voor een gezond bed voor 150 kinderen

De slogan ‘Ik een bed, jij ook een bed!’ is de werktitel van het 013-project wat de Lions Club Tilburg dit jaar financieel gaan ondersteunen. Deze club vindt dat ieder kind recht heeft op een bed, een plek waar een kind zich veilig en plezierig voelt, en kan genieten van een gezonde nachtrust die de basis is voor iedere leerzame dag. Maar veel kinderen in Tilburg hebben geen fatsoenlijk bed met normaal beddengoed. Wat voor eenieder van ons de gewoonste zaak van de wereld is, wordt vanaf 13 januari 2019 voor deze kinderen werkelijkheid: Lions Club Tilburg ‘Regte Heide’ wil zoveel mogelijk kinderen tussen de 4 en 12 jaar die het nodig hebben in 2019 voorzien van een bed, een matras en beddengoed.

De actie wordt gecoördineerd door de Johan Stekelenburg Stichting in samenspraak met de zorg- en hulporganisaties die aangesloten zijn bij T’Elftal tegen Armoede. Deze stichting zorgt ervoor dat de juiste gezinnen bereikt worden door een beroep te doen op een brede coalitie van maatschappelijke partijen zoals ContourdeTwern, Sterk Huis, Quiet en de Tilburgse Voedselbank. De bedden, de matrassen, de kussens en de dekbedden en het beddengoed worden gefinancierd door Lions Club Tilburg ‘Regte Heide’. Lees hierover meer.

Nieuwjaarsconcert 13 januari
De Lions Club Tilburg ‘Regte Heide’ organiseert dit jaar voor de 28e keer het feestelijke nieuwjaarsconcert om 14.30 uur in de aula van Tilburg University. Zie programma en aanvangstijden. Graag verwelkomen wij u en uw gasten op zondagmiddag 13 januari 2019. Het is ieder jaar weer bijzonder om te zien wat we met al uw financiële bijdragen teweeg kunnen brengen en hoe we door krachtenbundeling in onze directe 013-omgeving het leven van mensen een beetje kunnen verbeteren.

Onder muzikale leiding van de Nederlandse zangeres en harpiste Iris Kroes, belooft het wederom een mooie editie te worden. Iris was de winnares van het tweede seizoen van het bekende televisieprogramma ‘The Voice of Holland’. Daarnaast treden de enthousiaste leden van het Fontys Jazz Choir op om u een prachtige middag te bieden.

T’Elftal tegen Armoede
In T’Elftal tegen Armoede participeren de Gemeente Tilburg, CountourdeTwern, de Tilburgse Voedselbank, de Tilburg University, Rabobank Tilburg en verschillende organisaties die met elkaar samenwerken om armoede te verlichten. Bericht

Plaats een reactie