BS De Borne doneert opbrengst Kerstactie

“Onze leerlingen vinden het belangrijk om bij te dragen aan een goed doel,” volgens directeur Norman de Langen van Basisschool De Borne in de Blaak, “de afgelopen Kerstactie hebben ze dat kunnen doen met een fantastisch staaltje omdenken.” Elk jaar organiseren de kinderen samen met de oudervereniging een Kerstmarkt op het speelplein. Daar verkopen ze o.a. zelfgemaakte Kerststukjes. Omdat vanwege corona ouders niet welkom waren op het schoolplein hebben de leerlingen aan de Kerstactie een andere draai aan gegeven: door de verkoop van een puzzel met een teamfoto van de leerkrachten hebben ze toch geld kunnen inzamelen. Geld dat bedoeld is voor een goed doel.

“Goed zorgen voor jezelf maar ook voor anderen is een van de routines op onze school,” vertelt De Langen, “daarbij leren we de kinderen om ook aandacht te hebben voor anderen.” Dit jaar hebben de leerlingen gekozen om andere leerlingen dicht in de buurt te helpen. “Bijvoorbeeld door heel concreet te zorgen dat leerlingen in Tilburg hun schooldag met een gezond ontbijt kunnen starten,” gaat De Langen verder, “dat ál het geld van hun Kerstactie hieraan besteed kan worden spreekt daarbij tot de verbeelding.”

Samen met de oudervereniging hebben de kinderen van De Borne € 960,- opgehaald als Kerstactie. Dat geld nam bestuurslid Carin Zandbergen graag in ontvangst: “Het geeft De Johan Stekelenburgstichting ruimte om te werken aan gezondheid en ontwikkeling van kinderen in Tilburg die dat hard nodig hebben en om kinderen deel te laten nemen aan onze samenleving. Bij de Johan Stekelenburgstichting wordt al het geld rechtstreeks daaraan besteed. Want onze stichting heeft zelf geen kosten.”

Je mag zijn wie je bent vinden kinderen, ouders en leerkrachten van Basisschool De Borne. “Wij zijn een school waar je je grenzen verlegt en je op zoek gaat naar je talenten”, aldus De Langen, “onze slogan ‘Je voelt je thuis op de Borne’ is dan ook het belangrijkste uitgangspunt om dit gezamenlijk te realiseren voor kinderen, ouders en collega’s.” Samen zetten zij zich ook in voor anderen.

Om goed te kunnen leren is een goede start met een gezond ontbijt nodig. Maar nog elke dag gaan er kinderen met een lege maag naar school. Met jouw donatie zorg je dat deze kinderen alle dagen van de week een ontbijt krijgen. Tegelijk leren deze kinderen samen met hun ouders waarom hun ontbijt belangrijk is en hoe ze dat gezond zelf kunnen maken.

 

Plaats een reactie