Een goede start voor kinderen onder de aandacht op wereldarmoededag

Op Wereldarmoededag, 17 oktober, brengen we extra onder de aandacht dat onze welvaart niet voor álle kinderen vanzelfsprekend is. Gelukkig zorgen we in Tilburg voor een goede start voor onze kinderen o.a. met bedden om gezond te slapen, met activiteiten om kinderen mee te laten doen en computers om te leren voor hun toekomst. Tilburg komt kinderen tegemoet. Kijk bijvoorbeeld ook bij Leergeld Tilburg, in het AD, bij Quiet500 en bij MOM.

In Tilburg verdient ieder kind gelijke kansen om zijn talenten te ontwikkelen. Daarover werden het afgelopen jaar onder de noemer Goede Start gesprekken gevoerd. Onder de noemer Goede Start willen Tilburgers er met elkaar voor zorgen dat Tilburg een kindvriendelijke stad is. Waarin het geluk, de gezondheid en het welzijn van kinderen centraal staat. Zodat ze hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen.
Reden voor minister Hugo de Jonge om tijdens het symposium Goede Start op 6 september 2018 in Tilburg zijn landelijke actieprogramma Kansrijke Start te lanceren. Met dit programma wil de minister de lokale coalities ondersteunen. In Tilburg staat die lokale coalitie al: GGD, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, FAM, gemeente Tilburg, Sterk Huis, en ook inwoners, jongeren, welzijnswerk, woningbouw, onderwijs maken er deel van uit.

https://www.tilburg.nl/actueel/nieuws/item/goede-start-voor-ieder-kind/

Plaats een reactie