Knallende start 2019 dankzij Lions Club Tilburg

Met een recordbedrag van maar liefst € 70.000 schonk de Lions Club Tilburg ‘Regte Heide’ tijdens haar 28e feestelijke nieuwjaarsconcert een boxspring of stapelbed aan 175 Tilburgse kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Het nieuwjaarsconcert was sowieso een feestje met de optredens van het Dutch Jazz Choir en harpiste Iris Kroes. En na hun klanken van het lied “Happy New Year’ begon voor De Johan Stekelenburg Stichting het nieuwe jaar overdonderend mooi dankzij de ruimhartige ondersteuning van maar liefst € 70.000 voor het project ‘Ik een bed, jij ook een bed!’

   

Lions Club Tilburg ‘Regte Heide’ vindt dat ieder kind recht heeft op een bed, een plek waar een kind zich veilig en plezierig voelt, en kan genieten van een gezonde nachtrust die de basis is voor iedere leerzame dag. Vandaar dat zij alles in het werk hebben gesteld om dit beddenproject te ondersteunen. En daarmee wordt, wat voor eenieder van ons de gewoonste zaak van de wereld is, voor deze kinderen dit voorjaar nog werkelijkheid: de Lions gaan 175 kinderen die dat hard nodig hebben voorzien van een bed, een matras én beddengoed.

Deze actie wordt gecoördineerd door de Johan Stekelenburg Stichting in samenspraak met de zorg- en hulporganisaties die aangesloten zijn bij T’Elftal tegen Armoede. Deze stichting zorgt ervoor dat de juiste gezinnen bereikt worden door een beroep te doen op een brede coalitie van maatschappelijke partijen zoals ContourdeTwern, Sterk Huis, Quiet en de Tilburgse Voedselbank.

In T’Elftal tegen Armoede participeren de Gemeente Tilburg, CountourdeTwern, de Tilburgse Voedselbank, de Tilburg University, Rabobank Tilburg en verschillende organisaties die met elkaar samenwerken om armoede in Tilburg te verlichten.

Karin de Jong en Wim Bens bedanken Robèrt Verheijden voor de cheque van het beddenproject

Plaats een reactie