De Lions geven het beddenproject in 2020 een groots vervolg

Met een fantastisch bedrag van maar liefst € 30.000 schonk de Lions Club Tilburg ‘Regte Heide’ op 12 januari 2020 tijdens haar 29e nieuwjaarsconcert een boxspring of stapelbed voor 150 Tilburgse kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Daarmee begon voor De Johan Stekelenburg Stichting het nieuwe jaar overdonderend mooi. Het nieuwjaarsconcert was sowieso een feestje met het optreden van Diggy Dex. De Lions hebben het project ‘Ik een bed, jij ook een bed!’, omdat dit project zo’n enorme impact had en er nog veel meer kinderen zonder bed zijn, – bij wijze van uitzondering – nogmaals ondersteund. En zorgen er net als vorig jaar voor dat kinderen in Tilburg de beschikking krijgen over een bed met bijbehorend matras, een kussen, een dekbed en beddengoed.

De maatschappelijk zeer betrokken Diggy Dex past perfect bij het doel van de Lions Club ‘Regte Heide’ om kinderen een zorgeloze jeugd te geven.

 

Lions Club Tilburg ‘Regte Heide’ vindt dat ieder kind recht heeft op een bed, een plek waar een kind zich veilig en plezierig voelt, en kan genieten van een gezonde nachtrust die de basis is voor iedere leerzame dag. Vandaar dat zij alles in het werk hebben gesteld om dit beddenproject te ondersteunen. En daarmee wordt, wat voor eenieder van ons de gewoonste zaak van de wereld is, voor deze kinderen dit voorjaar nog werkelijkheid: de Lions gaan 150 kinderen die dat hard nodig hebben voorzien van een bed, een matras én beddengoed.

Deze actie wordt gecoördineerd door de Johan Stekelenburg Stichting in samenspraak met de zorg- en hulporganisaties die aangesloten zijn bij T’Elftal tegen Armoede. Deze stichting zorgt ervoor dat de juiste gezinnen bereikt worden door een beroep te doen op een brede coalitie van maatschappelijke partijen zoals ContourdeTwern, Sterk Huis, Quiet en de Tilburgse Voedselbank.

In T’Elftal tegen Armoede participeren de Gemeente Tilburg, CountourdeTwern, de Tilburgse Voedselbank, de Tilburg University, Rabobank Tilburg en verschillende organisaties die met elkaar samenwerken om armoede in Tilburg te verlichten.

Karin de Jong en Wim Bens nemen als bestuursleden de cheque voor het beddenproject in ontvangst

Plaats een reactie