Beddenactie: 382 kinderen slapen voortaan in hun eigen bed

“Mijn geheim is dat ik voor het eerst van mijn leven een eigen bed heb,” vertelde een meisje van elf, “ik ben er heel blij mee maar ik wil het tegen niemand vertellen want ik schaam me ervoor dat dit mijn eerste bed is.”

Deze uitspraak was voor het ’Elftal Tegen Armoede’ de aanleiding om het sluimerende slaaparmoedeprobleem eens goed op de kaart te zetten. Via de Johan Stekelenburgstichting kwam het onderwerp bij Lionsclub Regte Heide terecht die er vervolgens met partijen uit hun netwerk een heus project van maakte. Heel erg nodig, want bij navraag bleek lang niet ieder Tilburgs kind over een eigen bed te beschikken.De balans ruim drie jaar na de start van het Beddenproject: 187 bedden, 49 stapelbedden en 6 ledikantjes! Zo’n 382 kinderen in 142 huishoudens genieten door deze actie van een gezonde nachtrust.

“Het is meer dan het leveren van alleen een bed”, blikt Karin de Jong, die namens de Johan Stekelenburgstichting alle partijen bij elkaar bracht, terug. “Het gaat ook om contact maken: we pikken signalen op en bespreken met de gezinnen wat we voor hen kunnen betekenen.” Een mooie samenwerking tussen sponsoren als Leen Bakker, Dreamboulevard Oisterwijk, Zusters van Liefde, de Vincentiusvereniging en Fraters van Tilburg, verwijzers als IMW Tilburg, R-Newt en ContourdeTwern en het Elftal tegen Armoede, De Vonk, Stichting ZorgSaam, de MOM, wijkraden en de Johan Stekelenburgstichting. “In no time hebben we met alle partijen een goed rijdende trein opgetuigd. Die reed vanaf het moment van ‘er is behoefte aan een bed’ tot en met ‘de levering en plaatsing van het bed’”, aldus Karin.

Wethouder Esmah Lahlah wees er in haar dankwoord bij de afsluiting van dit project nog eens op hoe belangrijk goede nachtrust is. “Een voorwaarde voor een goede start en optimale talentontwikkeling. Ieder kind verdient een gelijke kans. Ik hoop dan ook dat het grandioze succes van deze actie in een volgend project doorgezet kan worden.”

Lees meer hierover in Stadsnieuws Tilburg.

Het beddenproject werd van harte ondersteund door Lionsclub Tilburg Regte Heide. Op de foto nemen Wim Bens en Karin de Jong namens De Johan Stekelenburg Stichting een donatie van de Lions in ontvangst.

Plaats een reactie