Uitdaging en inspiratie om te (blijven) lezen: Kinderboeken-feest Knetters

Zondag 29 september vindt weer het knotsgekke, gezellige en leerzame kinderboekenfeest Knetters plaats. Een feest met letters, boeken, schrijvers, tekenaars en muziek, vlak voor de Kinderboekenweek. Waar kinderen worden uitgedaagd en geïnspireerd om te (blijven) lezen. Op zondag 29 september, van 13.00 tot 17.00 uur in 013 Poppodium.

Knetters is een festival rondom schrijvers en boeken voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het programma vindt plaats in de verschillende zalen en ruimtes van 013 Poppodium. Met muziek van de Liedjesatlas, naar het prachtige gelijknamige boek van Koos Meinderts. En met een opvoering van het boek Zelf gemaakt!, dat speciaal voor Knetters werd geschreven door illustrator Rick de Haas en schrijver Anke Werker. Zij logeerden een week in het TextielMuseum en maakten daar dit boek.

En natuurlijk zijn er schrijvers waar de jonge festivalgangers naar kunt kijken en luisteren. Zoals Natascha Stenvert, die samen met astronaut André Kuipers het Prentenboek van de Kinderboekenweek maakte. Een schrijfworkshop van spoken word-artiest Elten Kiene voor iedereen die een stem heeft. Of Jaap Robben, die gedichten schrijft met rare verdwijnwoorden, samen met tekenaar Jeroen de Leijer. En Milja Praagman en Gideon Samson, die Ik wil een paard, het mafste boek van het jaar schreven zien ze aan het werk. Natuurlijk mogen Paul van Loon en de Griezelbus ook niet ontbreken.

Lezen en schrijven… maar ook luisteren en doen

Kinderboekenschrijver Elisa van Spronsen gaat gedurende de middag koptelefoonvoorlezen, samen met andere kinderboekenschrijvers. De jongens en meisjes zetten een koptelefoon op, zoeken een lekker plekje uit en reizen mee met de verhalen. Bij de aanwezige medewerkers van Bibliotheek LocHal kunnen kinderen opdrachten geven aan een echte robot. Ook kunnen ze een boekenlegger met hun eigen naam drukken bij Studio Zeedauw, een nieuw boek kopen bij de boekenkraam van Gianotten Mutsaers en Livius de Zevensprong, knutselen met de Bakfietsjuf of smikkelen bij de Spijzenier.

Kinderboekenfestival Knetters is een initiatief van SPiL (Stichting Plezier in Lezen), dit jaar voor het eerst georganiseerd in samenwerking met Tilt. De reguliere kaartenverkoop loopt via www.knettersfeest.nl of aan de kassa van 013 Poppodium. De Johan Stekelenburg Stichting ondersteund het Kinderboekenfeest.

Plaats een reactie