Tas met speelgoed “maakt coronatijd net wat draaglijker”

Ruim 370 gezinnen waren gigablij met de tassen vol speelgoed die zij ontvangen hebben via de actie SpeelGoed van ContourdeTwern. In een razend tempo zijn de tasjes door het Servicebureau Kinderopvang samengesteld en klaargemaakt, gesponsord door de Johan Stekelenburg stichting, donaties van Terres des Hommes en lokale speelgoedwinkels.

Edith Herculijns, Judy van Dooren en Femke Smetsers deelden tassenvol met speelgoed passend bij de leeftijden van de kinderen uit aan ouders van de Kleurrijke Ouderkamer van het Zuiderkwartier: “De kinderen waren erg blij met het speelgoed en een kindje was zo enthousiast met wat hij gekregen had dat hij er al op de deurmat mee begon te spelen.” Marianne van Zutphen heeft tasjes in Groenwoud rondgedeeld en kreeg een spontaan mailtje van een van de ouders: “Ik wil je graag nogmaals bedanken voor het leuke speelgoed voor mijn zoontjes. Ze zijn er zo ontzettend blij mee… De halve plaats is al mooi versierd met stoepkrijt, en de bellen van de bellenblaas vliegen om je oren… Na het eten gaan we samen een leuk spelletje doen! Dus super bedankt voor jullie leuke initiatief en jullie inzet!

Kinderen van Tilburgse gezinnen die het niet breed hebben kregen een tas vol speelgoed. ,,Het lost het probleem niet op, maar maakt deze zware tijd net wat draaglijker”, zeggen Ingrid van Dijk en Babiche Klijs van ContourdeTwern. Dit schrijft Stephan Jongerius in Brabants Dagblad. Lees verder.

Plaats een reactie